Nov 24, 2006

Lansarea e-Stoc

Inaugurez weblogul anuntand lansarea pe piata .ro a magazinului online e-Stoc unul dintre cee mai complexe siteuri din categoria sa.

Echipa initiala care l-a dezvoltat a fost formata din mine Nicu si Marian. Eu am dezvoltat partea de client, Nicu a dezvoltat partea de server iar Marian a venit cu ideile (glumesc el este si a fost creierul din spatele magazinului, coordonatorul proiectului). Spun echipa initiala pentru ca la 99% din proiect m-am despartit de e-Stoc iar rolul meu a fost luat in serios in continuare de Dimi. Lansarea oficiala a avut loc la ora 12:00 pe 24 nov 2006.


Dupa ce l-am terminat pot spune ca sunt multumit de cum a iesit, am capatat ceva experienta, am blestemat un anumit browser, am reusit sa creez un site complex fara tabele cu layout bazat pe css dupa specificatiile w3c. Tin sa il felicit pe Nicu care a avut o contributie decisiva a in dezvoltarea magazinului, poate cea mai mare; a muncit mult si a reusit sa construiasca un produs excelent.
Experienta utilizatorului este una foarte placuta, magazinul fiind construit pe conceptul de usurinta folosirii, indreptat catre a facilita procesul de cumparare.
Probabil va intrebati ce are acest magazin si altele nu au. Va pot raspunde strict in domeniul dezvoltarii web si a facilitatilor si pot afirma ca este cel mai modern magazin la ora actuala in Ro si ca are multe facilitati pe care altele nu le au. Va invit sa le incercati si voi.


Inchei postul cu urarea de "Vanzare GIGANTICA" pentru e-Stoc iar pentru noi, cei ce l-am ridicat "Sa traim!" si la mai multe.

PS: Mentionez contributia si cu ocazia asta ii salut pe Ureche (de la Kenno) si pe Teo de la CocaCenter (sau Mall Vitan :) )

9 comments:

Anonymous said...

felicitari! este un site foarte reusit atat ca design cat si ca functionalitate! sper sa aiba succes ! si tie multa bafta in continuare!

Anonymous said...

Imi place mult ce am realizat. Este unul din cele mai mari proiecte ale noastre. NU era posibil sa iasa asa de bine daca nu era in spatele lui cea mai buna echipa. Mult succes in continuare si mai ales multumesc celor ce m-au ajutat sa duc la bun sfarsit acest proiect.

dan[kenno] said...

site-ul e functional din orice punct de vedere, ceea ce asta ar trebui sa iasa in evidenta si o face 100%, nu pot spune eu ca e cel mai tare cel mai mare, sa lasam asta la aprecierea celorlalti.

P.S. Cinste tie ionutz pentru munca depusa

Anonymous said...

Daca mia fost dat sa vad un site bine structurat si plin de informatii detaliate, ….. asta este www.e-stoc.ro. Muuult succes

Anonymous said...

piry te saluta.

Anonymous said...

Nu pot spune ca ma pricep la site-uri de cumparaturi online, dar pare destul de bine organizat. Daca e cel mai bun de pe piata, dupa cum il lauzi tu cu multa ardoare :P, atunci e si mai laudabila toata munca depusa(chiar daca competitia e destul de mare).

O singura chestie am de reprosat: cam mica lista cu camere digitale si, spre surprinderea mea, nu am vazut niciun DSLR. Shame on you! :P

Anonymous said...

Eu nu prea vad nimic revolutionar, dimpotriva, vad o copie mai putin reusita a e-mag. Mai mult, partea server-side cam miroase, nu se face nici un fel de prelucrare a datelor preluate de la vizitatori (Invalid query: Unknown column 'a' in 'where clause (ceea ce ma face sa cred ca in cod e un mare WHERE id=$_GET['id'])) si multe altele mai mult sau mai putin grave.

Unknown said...

Imi pare rau dar chiar nu vad asemanarea cu emag, mai ales sa zici ca e "o copie mai putin reusita". Despre partea nu query-ul server side nu pot sa-ti zic nimic, dar te pot asigura ca cine a scris-o stie foarte bine ce face.

Anonymous said...

Cateva argumente pro ca e copiat:
- structura categoriilor
- structura unei categorii parinte (diferenta e ca emag afiseaza si numarul de produse din acea categorie)
- pagina de produs: structura cadrelor din pagina, in partea inferioara tab-uri
(da, se pot aduce argumente contra ca site-urile de e-commerce arata cam toate la fel :) )

"dar te pot asigura ca cine a scris-o stie foarte bine ce face."

Din vocabularul persoanei care stie ce face lipseste: SQL Injection si XSS (printre altele)